Lagar och regler

Området omfattar de juridiska och regelmässiga förutsättningar som behövs för att få till ett enkelt och säkert informationsutbyte.

Området ska skapa förutsättningar för att uppnå programmet för e-samhällets övergripande mål. Utöver det ska området eftersträva följande:

  • Det ska finnas juridiska och regelmässiga möjligheter att utveckla e-förvaltning
  • Utökad samverkan med myndigheter och andra organisationer
  • Effektiv hantering och utbyte av information
  • Integritet och säkerhet ska garanteras

I Göteborgs Stad finns en central juridisk enhet med uppdrag att samordna stadens juridik. Enheten erbjuder hjälp i enstaka frågor som berör tillämpning av lagar och regelverk inom den digitala utvecklingen. En utmaning är att säkerställa att informationsutbytet i de digitala tjänsterna sker på ett säkert sätt och att de samtidigt är enkla att använda. De digitala tjänsterna leder ofta till innovationer som utmanar befintliga tolkningar av lagar, regelverk eller nuvarande praxis. Det finns ett växande behov av juridisk hjälp i samband med nya frågeställningar som den digitala utvecklingen för med sig.

Aktiviteter 2015

Aktiviteter 2016

Upphandlingsstöd

Om aktiviteten Utredning kring behov av stöd vid upphandling och införskaffande av IT. Ingår i grunduppdrag för Intraservice, stadens interna service och tjänsteleverantör. Kontaktperson Odette Escobar odette.escobar@intraservice.goteborg.se Tidplan... läs mer

Juridiskt stöd

Om aktiviteten: Utredning av behov och stöd kring juridik i tillämpning av IT lösningar. Ingår i grunduppdrag för Intraservice, stadens interna service och tjänsteleverantör. Kontaktperson Odette Escobar odette.escobar@intraservice.goteborg.se Tidplan:... läs mer

Aktiviteter 2017

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.